Bugun...


Feride UZUNHASANOĞLU

facebook-paylas
Farkındalık = FARK`ANDALIK
Tarih: 15-04-2024 16:11:00 Güncelleme: 15-04-2024 16:14:00


Geçmişten günümüze kadar gelen bir çok bilgin farkındalık üzerine çalışmaları ile katkı oldular hayatlarımıza.Buna son zamanlarda batı menşei bazı akımlarla birlikte farkındalık arttırmayla ilğili çeşitli çalışmalar var olsa da bizlerin Anadolunun ve Kadim Bilgeliğin bu konuda çok güzel mirasları olarak bıraktığı kıymetli bilğileri mevcut.

Fark etmek, ayırt etmek, kıyaslayarak aralarındaki bağlantılısını görerek,farklarını görebilmek ve bu farklarının içerisinden tercih yapılacaksa onun bizim için faydalı mı? faydasız mı? olduğunu ayırt edebilmek, bağlantılar kurup, analiz edebilmek, yapılan analizde dikkat ve rikkat ederek, tam olarak mevcut bir şekilde orada bulunarak durumun içerisinde olmaktır. Dünyanın zaman alğısında kayıp vaziyette olan ise geldiği planı hatırlamayan, nereye gideceğini ve nereden geldiği ile ilgili bağlarını koparan orada olmadığı için farkındalık oluşmaz.Geçmişi temel, gelecek hedef olarak var oldukça bu ikisininde O AN içinde yaratıldığının FARK'ANDALIĞI ile var olalım.

Etrafımızın ne kadar farkındayız? Yolda yürürken mesela yeri hissedelim, sesleri kulaklarımız büyümüşcesine daha ayrıntılı dinleyelim... Neler neler  konuşur aslında bizlerle  şimdide olduktan sonra... FARK'ANDALIĞI kolaylıkla    açılan, idrak ederek ilerleye, huzurda  buluşmalarımız olsun .. Sevgilerimle



Bu yazı 1025 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI