Bugun...


Asuman Dokuzlu

facebook-paylas
Herkese Başarılar Dilerim
Tarih: 27-03-2024 21:23:00 Güncelleme: 27-03-2024 21:23:00


Bu sefer her zamankinden çok aday var yerel seçimler için. Kadını erkeği, genci yaşlısı bir çok aday. Hepsi kazanmak için aşırı çaba harcıyor belli. Özellikle muhtarlık seçimleri için birçok kişi aday oldu. Artık bu dijital ortamda, onlara ne kadar iş düşüyor bilmiyorum, ama en çok sıkıntıyı muhtar adayları çekiyor yerel seçimlerde. Birleşik oy pusulası olmaması, seçimde en çok muhtarları yoruyor. Bunu babamdan biliyorum babam da bizim mahallenin oniki sene muhtarlığı yapmışken bunu bireysel oy pusulaları yüzünden kaybetmişti. Koydugumuz oy pusulalarını hep çöpte buluyorduk. Teselli etmek bize düşmüştü " boşver artık yoruldun, yordu bu iş seni bundan sonra başkaları çalışsın" demekten başka bir şey gelmedi elimizden.
Eskiden muhtarlık ofisi yoktu mekan kendimizin, evimizin altında bir ofisti. Babacığım vatandaşa gece gündüz hizmet verirdi neredeyse. Hiç düşünmezdi görevini yaparken, "bu saatte çalışılmaz" demezdi. Vatandaşı hiç geri cevirmezdi. Oy pusulalarının bireysel olması seçimde en çok muhtarları yorarken diğer taraftan işini yapabilen, yapamayan herkes aday oluyor. Bir Belediye Başkanının önce ışığı olmalı, bir misyonu ve vizyon sahibi olmalı. Bir  başkana ve adaya sorulacak en önemli soru milyonlarca işsizi olan bir ülkede istihdam için ne yaptın ya da ne yapacaksın? Sorusu olmalı. Buna cevap veremeyen, vermeyen aday adaylıktan çekilmeli. Önemli olan bir ülkenin, bir şehrin öncelikli sorunu neyse ilk önce çözülmesi gereken o, olmalıdır. İnsanlar aç yatarken yaptığınız yol, su, elektrik kimseyi ilgilendirmez. Açıkçası karın doyurmaz bilmem anlatabiliyor muyum? Oysa bir çoğu, koltuk kapmak için oradan oraya atlayarak koltuklarını bırakmak istemiyor. Bu neyin sevdası, neyin hırsı? BIKTIK! Sadece koltuk sevdası yüzünden bu işi bırakmayan, göstermelik iş yaparak ÇALIŞ (MIŞ) gibi yapanlardan.(zannedenlerden)

Bizim, Belediye Başkanı seçme gibi bir lüksümüz yok! Asıl hedefi biliyorsunuz. Kola şişesi olsa oy vereceğiz, yeter ki bu birileri gitsin! Maalesef insanlar bunun farkında değil. Bu bir MEMLEKET MESELESİ. Ancak ellerine geçen, beş yılda gelen bu inisiyatif kullanma durumunu (oylarını) ona buna savurmak olarak düşünüyorlar, çok kişi bunun farkında bile değil. LÜTFEN bu yüzden  AYNI YERE YUMRUK VURMALIYIZ.
BUNU HERKES BÖYLE BİLSİN



Bu yazı 355 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI