beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Kuşadası'nda 1137 Ağaç Yer Değiştirdi

Belediye Başkanı Ömer Günel’in 6 yıllık görev süresince her geçen gün daha yeşil bir kent haline gelen Kuşadası’nda, 8 zeytin ağacı daha yaşamına yeni bir yerde devam etmeye başladı.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2025 10:44

Kuşadası'nda 1137 Ağaç Yer Değiştirdi

Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi 580’inci Sokak’ta bulunan 8 zeytin ağacını, yürütmekte olduğu yol yapım çalışması sırasında zarar görmemesi için Türkan Saylan Parkı’na taşıdı. Böylece Kuşadası Belediyesi ekiplerinin son 6 yılda kesilmekten ve zarar görmekten kurtardığı ağaç sayısı 1137’ye ulaştı. 

Daha yeşil bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda yürüttüğü yapım, bakım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra yaşama geçirdiği ağaçlandırma seferberliği ile de kente nefes oluyor. Son 6 yılda Kuşadası’na 80 futbol sahası büyüklüğünde park ve yeşil alan kazandıran Kuşadası Belediyesi, farklı noktalara diktiği 12 bin 350 ağaç,  620 bin 550 adet ise de çiçek ve ağaççık ile kenti estetik ve ekolojik olarak zenginleştiriyor. Kuşadası Belediyesi, inşaat çalışmaları nedeniyle kesilmesi gündeme gelen ağaçlara da yeniden yaşama şansı vermeyi sürdürüyor. 

2019 yılından bu yana inşaat, alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle kesilmesi gündeme gelen 1137 ağacı yerlerinden sökerek park ve yeşil alanlara nakleden Kuşadası Belediyesi, son olarak 8 zeytin ağacını daha yeni yerlerine taşıdı. Ağaçlar, Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi 580’inci Sokak’ta yürütülen yol yapım çalışması sırasında zarar görmemesi için Türkan Saylan Parkı’na taşındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, özel araçlarla özenli bir şekilde sökülerek yeni yerleri olan Değirmendere Mahallesi Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nda toprakla buluşturulan ağaçlar daha uzun yıllar boyunca çocuk ve kuş seslerinin arasında yaşamaya ve oksijen üretmeye devam edecek.  




Bu haber 372 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI