beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Efeler’de Sofralar Paylaştıkça Çoğalıyor: Sosyal Dayanışmanın Kalbi Alanlı’da Atacak

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, modern kent yaşamının getirdiği bireyselliğe inat; mahalle kültürünü, komşuluk hukukunu ve paylaşma geliniğini yeniden canlandırmak adına şehrin dört bir yanında "Bereket Sofraları" kuruyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-02-2026 14:59:35 Tarih: 18-02-2026 14:53

Efeler’de Sofralar Paylaştıkça Çoğalıyor: Sosyal Dayanışmanın Kalbi Alanlı’da Atacak

Ramazan ayının manevi iklimini sosyal bir kenetlenmeye dönüştürmeyi hedefleyen Efeler Belediyesi, bu anlamlı yolculuğun ilk durağını Alanlı Mahallesi olarak belirledi. Kurulacak olan iftar sofraları, sadece bir yemek ikramı olmanın ötesinde; farklı sosyal kesimlerin aynı masada buluştuğu, toplumsal mesafelerin kalktığı ve "biz" duygusunun pekiştiği kolektif bir alan sunuyor.

Sosyolojik Bir Kavşak: İftar Sofraları

Günümüzde dijitalleşen ve giderek yalnızlaşan şehir hayatında, Efeler Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarları, sosyolojik açıdan kritik bir boşluğu dolduruyor:

  • Toplumsal Entegrasyon: Zengin-fakir, genç-yaşlı ayrımı gözetmeksizin herkesin aynı karavanadan beslendiği bu sofralar, toplumsal eşitliği simgeliyor.

  • Aidiyet Duygusu: Mahalle sakinlerinin ortak bir amaçla bir araya gelmesi, semt kültürünü güçlendirerek bireylerin yaşadığı şehre olan bağlılığını artırıyor.

  • Gelenek ve Modernitenin Buluşması: Kadim bir yardımlaşma geleneği, modern belediyecilik anlayışıyla birleşerek kamusal alanda yeniden hayat buluyor.

Başkan Yetişkin’den Birlik Çağrısı

Paylaşmanın gücüne inandığını belirten Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, tüm vatandaşları bu gönül birliğine davet ederek şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda birbirimizin halinden anlama, ekmeğimizi bölüşme ve kardeşliğimizi hatırlama zamanıdır. Alanlı Mahallemizden başlayarak şehrimizin her sokağına bereketi ve huzuru taşıyacağız. Gelin, bu sofralarda sadece yemeğimizi değil, dostluğumuzu da paylaşalım."

Birlik, Beraberlik ve Bereket... Ramazan ayı boyunca Efeler'in farklı mahallelerinde devam edecek olan bu buluşmalar, dayanışmanın sadece bir söylem değil, somut bir yaşam biçimi olduğunu bir kez daha kanıtlayacak.




Kaynak: EFELER BELEDİYESİ

Editör: ZEYNEP TUNÇ

Bu haber 8579 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI