beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



AYDIN’DAN ÇANAKKALE’YE UZANAN VEFA YOLU: AYMOT, ATATÜRK’ÜN İZİNDE ŞEHİTLERİ ANDI

Aydın’ın yüreği, bu kez motor sesleriyle Çanakkale’ye aktı… AYMOT 09 Motorsikler Tutkunları sadece bir sürüş değil; bir vefa, bir minnet ve bir tarih yolculuğu için yollara düştü. “1915’in izinde” diyerek çıkılan bu anlamlı yolculukta, her kilometre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini taşıyan kutsal topraklara biraz daha yaklaşmanın heyecanını yaşattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-03-2026 23:04:24 Tarih: 29-03-2026 22:48

AYDIN’DAN ÇANAKKALE’YE UZANAN VEFA YOLU: AYMOT, ATATÜRK’ÜN İZİNDE ŞEHİTLERİ ANDI

Cumartesi sabahı 08.30’da otelden ayrılan ekip, 09.00’da Eceabat feribotuna binerek tarih yolculuğuna ilk adımı attı. Eceabat’tan başlayan bu anlamlı rota, ilk olarak Bigalı Köyü’ne ulaştı. Burada Atatürk’ün karargâh evi ziyaret edilirken, sadece bir bina değil; bir milletin kaderinin yazıldığı anlar hissedildi. Katılımcılar, o odalarda alınan kararların bugün bağımsız bir Türkiye’nin temelini oluşturduğunu bir kez daha derinden hissetti.
bir veya daha fazla kişi görseli olabilir
Ardından Anzak Koyu… Sessizlik hâkimdi. Dalgaların sesi, adeta geçmişten gelen bir ağıt gibiydi. Burada verilen kısa molada, hem karşılıklı saygının hem de savaşın acı yüzünün izleri yüreklerde yankı buldu.
Programın en anlamlı duraklarından biri olan 57. Alay Şehitliği, duyguların doruğa ulaştığı anlara sahne oldu. “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri, o topraklarda bir kez daha yankılandı. Aydın’dan gelen motosiklet tutkunları, şehitlerin mezarları başında başlarını eğerek, bu vatanın hangi bedellerle kazanıldığını bir kez daha idrak etti.
Conkbayırı, sadece bir tepe değil; bir milletin yeniden doğduğu yerdir. Atatürk’ün savaşın seyrini değiştirdiği bu noktada yapılan ziyaret, katılımcılar için unutulmaz bir tarih dersine dönüştü.
motorsiklet ve yazı görseli olabilir
Öğle saatlerinde ulaşılan Seddülbahir’de verilen molanın ardından, Çanakkale’nin simgesi olan Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Burada Aydın’dan gelen yürekler, tek bir duygu etrafında birleşti:
Minnet…
Program kapsamında Hilal-i Ahmer Sağlık Müzesi, Şahindere Şehitliği ve Seyit Onbaşı’nın destan yazdığı Rumeli Mecidiye Tabyası da ziyaret edilerek, Çanakkale’nin sadece cephelerden ibaret olmadığı; insanlık, fedakârlık ve kahramanlıkla örülü bir destan olduğu bir kez daha görüldü.
 
Akşam saatlerinde Kilitbahir İskelesi’ne ulaşan ekip, dönüş yoluna geçerken aslında herkesin içinde aynı duygu vardı:
Bu bir gezi değil, bir hatırlayıştı…
AYMOT yetkilileri, bu anlamlı organizasyonun amacını şu sözlerle ifade etti:
“Bizler Aydın’dan yola çıktık ama aslında Türkiye’nin kalbinden geldik. Bu topraklar bize Atatürk’ün emanetidir. Gençlerimize bu ruhu anlatmak, şehitlerimizi unutturmamak bizim en büyük sorumluluğumuzdur.”
Aydın’dan Çanakkale’ye uzanan bu yol, sadece asfalt değil;
tarihle, fedakârlıkla ve Atatürk sevgisiyle örülmüş bir yoldur.
Ruhları şad, emanetleri emin ellerde olsun…



Kaynak: haber merkezi

Editör: ZEYNEP TEK

Bu haber 13933 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI