Bugun...


Türk devletlerinin liderleri, 'Türk Devri' sloganıyla Kazakistan'da buluşacak
Tarih: 01-11-2023 13:52:19 Güncelleme: 01-11-2023 13:52:19 + -


Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Devlet Başkanları Zirvesi, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek. "Türk Devri" sloganıyla gerçekleştirilen Zirve toplantısı, örgütün kapsamlı gündeminin üst düzeyde tartışılması için önemli bir platform işlevi görecek.

facebook-paylas
Tarih: 01-11-2023 13:52

Türk devletlerinin liderleri, 'Türk Devri' sloganıyla Kazakistan'da buluşacak

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 10. Devlet Başkanları Zirvesi, 3 Kasım 2023 tarihinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek. Ev sahipliğini Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in üstleneceği Zirve'de Azerbaycan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan Cumhurbaşkanlarını bir araya gelmesi bekleniyor. Ayrıca TDT Gözlemcilerinden Devlet ve Hükumet Başkanları ve TDT Genel Sekreteri de toplantıya katılacak. 

ZİRVENİN SLOGANI "TÜRK DEVRİ"

"Türk Devri" sloganıyla gerçekleştirilen Zirve toplantısı, örgütün kapsamlı gündeminin üst düzeyde tartışılması için önemli bir platform işlevi görecek. Liderler, ekonomi, ticaret, ulaştırma ve gümrük gibi alanlardaki TDT projeleriyle ilgili önemli konularda kararlar alacak, anlaşmaları sonuçlandıracak ve resmî belgeleri onaylayacak. 

GÜNDEMDEKİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Gündemde ayrıca, Üye Devletler ve Gözlemciler arasındaki çok taraflı iş birliğinin temel yönlerini ele alan, bölge içindeki ve dışındaki siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin tartışmalar da yer alacak. Liderler ayrıca bölgedeki ve ötesindeki siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacak ve Üye Devletler ile Gözlemciler arasında çeşitli alanlardaki çok taraflı iş birliğinin temel konularını ele alacak. 

Zirve sona erdiğinde Dönem Başkanlığı Özbekistan'dan Kazakistan'a geçecek. Bu kapanış töreninde Devlet Başkanları, Astana Yasası ve Astana Zirve Deklarasyonu ile ilgili çeşitli kararları imzalayacak. Zirve öncesinde TDT Dışişleri Bakanları Konseyi, Liderler Zirvesi'nin gündem maddelerini ve Devlet Başkanları tarafından imzalanacak belgeleri nihai hale getirmek üzere Astana'da toplanacak.

 



Bu haber 166 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI