Bugun...


Havva Çetinkaya Çetintürk

facebook-paylas
AYDIN’LI ALPER AKSOY VE ANADOLU ATEŞİ
Tarih: 17-09-2022 17:40:00 Güncelleme: 17-09-2022 17:40:00


Türkiye’yi, Anadolu’ya özgü danslarla dünyaya tanıtan topluluk ,Anadolu Ateşi  5 eylülde Aydın’dan rüzgar gibi geçti.

Eğer gurbetteyseniz , memleketinizin kokusunu getiren her şeyi seversiniz.

Müzik, dans , yemek, giysi ve en önemlisi insan… Aydın’lı biriyle karşılaşmak , konuşmak, el uzatmak hayatınızın dönüm noktası bile olabilir.

İstanbul’da Alper Aksoy’la karşılaşmam da bu duyguların iç içe geçtiği zamanıma denk gelir.

Alper Beyin  annesini ve babasını meslektaşlarım olduğu için tanırım. Aynı mahallede de oturmuştuk.Neyse,Aydın’dayken bir arkadaşımın kızı  Gazipaşa orta okulunda halk dansları ekibindeydi.Lise bitti , İstanbul’da üniversitede okurken   Anadolu Ateşi sınavlarına girmek için benden yardım istedi.E tabi ben de  Alper Aksoy’dan … O, sıcakkanlı , tevazu dolu sesiyle  “elbette, gelsin beni bulsun.” dedi . Randevu yeri ve saatini verdi. O gün geldi,Melis sınava girdi,sınav sonucunda da   Anadolu Ateşi kadrosuna girdi.

 Alper Aksoy,efsane öğretmenlerimizden Mukadder Aksoy’un oğludur.  Gazipaşa orta okulunun matematik öğretmeni Mukadder Bey o yıllarda beden eğitimi öğretmenlerinin az olmasından dolayı ek ders olarak  beden eğitimi derslerine girer. Halk danslarına gönül vermiş bir öğretmen olarak da bunu derslerde işlemek ister. Ve Ticaret lisesinde eğitmen olarak bu konunda uzman olan Abdülkadir Karademirle çalışmaya başlar. Alper Aksoy da ilk dans eğitimini Gazipaşa okulunda babasından alır.

   Mukadder öğretmen ve Abdülkadir Karademir  yurt içi ve yurt dışı  pek çok festivale katılarak derece alır, binlerce öğrenci yetiştirmiş öğretmenlerimizden olup  Alper Aksoy da babasının izinden yürüyerek , daha lise yıllarında Aydın Lisesi folklor ekibini çalıştırarak liseyi yarışmalarda birinci yapar.

   Alper Aksoy, Tıp Fakultesi kazanarak İstanbul’a gittiğinde de dans tutkusu devam eder, yolu Mustafa Erdoğan’la mezuniyetinden sonra doktorluk yaptığı sırada kesişir, Numune hastanesindeki görevini sonlandırarak  Anadolu Ateşinde koreograf olarak çalışmaya başlar.

   O gece bir başka güzeldi Atatürk Kent Meydanı,  Karadeniz oyunlarıyla dünyanın en hızlı dans eden grubu olarak Guiness Rekorlar kitabına girmiş bir topluğu izledik. Efeler oynadıkça gögsümüz kabardı. Anadolu topraklarından esintiler geldi. Davullar çaldıkça  7 eylülün doğacağı müjdelendi. Aydın’ın aydın evladı  Aydın’ı yüceltti

      Aydın Büyükşehir Belediyesi, adını Anodolu’dan alan ateşi halkla buluşturmakla ne iyi yaptınız.

     Bu vesileyle ben de Alper Aksoy’a  teşekkürümü iletme fırsatı buldum.

      Kıymetli öğretmenimiz Mukadder Aksoy’u rahmetle anıyorum.

       Havva Çetintürk

 

  



Bu yazı 405 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI