Bugun...


Yalova'da AKDF Ulusal Tatbikatı Başarı İle Tamamlandı
Tarih: 13-11-2023 11:54:12 Güncelleme: 19-11-2023 11:59:12 + -


Yalova'da Gerçek Zamanlı Deprem Tatbikatı Yapıldı AKDF Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonuna bağlı dernekler AFAD Koordinasyonunda Yalovada 700 m2 kara büyüklüğünde gerçek enkazda 150 gönüllünün katıldığı 24 saat süren gerçek zamanlı deprem tatbikatı düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2023 11:54

Yalova'da AKDF Ulusal Tatbikatı Başarı İle Tamamlandı

 

Yalova'da kentsel dönüşüm kapsamındaki 700 m2 büyüklüğündeki bir bina deprem olmuş gibi  yıkılarak gerçek bir enkaz oluşturuldu.

Tatbikata Aydın Umut Arama Kurtarma, Edirne Edak Arama Kurtarma, Yalova K77, Balıkesir Göndak, Muğla Türkcan, Keşan Kedak, Mag, ekiplerine bağlı 150 arama kurtarma personeli, Umke ekipleri katıldı. Tatbikatta Emniyet ve İtfaiye perssoneli destek verdi.

İçlerinde Aydın Umut Arama Kurtarma Derneği'nin de bulunduğu 150 arama kurtarma ekibi, gerçek enkaz şartlarında deneyim kazandı.

Planlı şekilde yıkılan binada tatbikat gerçeği aratmadı.

Araama Kurtarma Dernekleri Federasyona bağlı dernekler yerelde 1 Ulusalda 1 olmak üzere tüm ekiplerin katılımı ile gerçek enkazlarda, gerçek zamanlı tatbikatlar düzenliyor. AKDF bugüne kadar  uluslar arası 3 tatbikat gerçekleştirdi. 

Federasyon başkanı Adem Demirel tatbikatı başarı ile tamamladıklarını Enkaz çalışmasını Koordinasyonunu başarı ile gerçekleştiren AFAD'a, Emniyet Kuvvetlerine, Ulusal Medikal ekiplerine ve MAG gönüllülerine teşeekkür ettiği açıklamasında;

 “Federasyonumuzun her yıl düzenlediği ulusal ölçekli bir çalışma bu. Biz bu tatbikatları yıkım kararı alınan ya da kentsel dönüşümle yıkım kararı alınan binaların izni ve onayını alarak bu binaları, deprem formatında yıkıp gerçek binalarda düzenliyoruz. Federasyonumuza bağlı olan 6 ilden ekiplerimiz Yalova’ya intikal ederek deprem bölgesine gelmiş gibi gerçek zamanlı olarak 24 saat esaslı bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bundaki amacımız bizim yaşadığımız depremlerden önce gerçek binalarda çalışıp bu tecrübeleri elde edebilmek. Ekiplerimizin almış olduğu eğitimleri, burada uygulamalı olarak görebilmek” dedi.

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı nefesleri kesti. Gerçek zamanlı olarak başlayan tatbikat senaryosu gereği Yalova’da gerçekleşen büyük ölçekli deprem sonrasında, federasyona bağlı arama kurtarma ekipleri afet bölgesine doğru harekete geçti. 6 ilden Yalova’ya gelen ekipler hiç durmadan ve dinlenmeden çalışmalarına başladı. 24 saat esaslı gerçekleştirilen depremde kentteki 3 ayrı bölgede 4 binada arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Binalardan 2’si deprem gören binalar gibi yıkılarak gerçekleşen tatbikatta bölgeye sevk edilen ekipler, arama kurtarma çalışmalarındaki yeteneklerini gerçek bir sahada gösterme imkanı buldu. Enkaz alanında canlı insanlar yaralı rolünde kullanıldı. Depremzede yakınları rolü ile enkazın içinde sevdiklerini kurtarmaya çalışan üniversite öğrencileri de tatbikatın gerçeklik boyutunu bir üst düzeye taşıdı. Tatbikata katılan Yalova K-77 Arama Kurtara ekibinin yanı sıra Balıkesir Gönen’den Göndak, Edirne’den EDAK ve KEDAN, Aydın’dan Umut Arama Kurtarma, İstanbul’dan, Türkcan ve Uşak A.K ekipleri uykusuz şekilde 24 saat esaslı çalışma gerçekleştirdi. Tatbikata polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği de katıldı. Gün boyu süren çalışmada tatbikat alanını ziyaret eden Vali Hülya Kaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Video: TRT Haber

 
HABER VİDEOSU



 
 



Bu haber 133 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI