Bugun...



Çağlayanda Gazeteciliğin Yargılanmasına Başlandı

İmamoğlu'nun ifşa ettiği bilirkişiye cevap hakkı tanınan yayın nedeniyle Halk TV'de 5 gazeteci için açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın tutuklu yargılandığı davada gazeteciler için toplam 55 yıl hapis cezası talep ediliyor. Duruşma 09.40'da başladı. Seda Selek'in savunması sona erdi. Barış Pehlivan hakim karşısında.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2025 12:55

Çağlayanda Gazeteciliğin Yargılanmasına Başlandı

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği bilirkişi S.B. ile ilgili haberi yayınlayan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Sorumlu Müdür Serhan Asker, Programlar Koordinatörü Kürşad Oğuz, programcı Barış Pehlivan ve sunucu Seda Selek'in yargılandığı davada  ilk duruşma kimlik tespitleriyle başladı.

Bilirkişi davası kapsamında hakim karşısında ifade veren Pehlivan "İddianamede 3,5 sayfa Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısının çözümlemesi, 3 sayfa programların çözümlemeleri var, bu iddianamede davanın asıl konusu olan telefon konuşmasının tutanağı yok. "

"KEŞKE BİLİRKİŞİ GELSEYMİŞ BURAYA"

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tutuklu sanığı Suat Toktaş duruşma salonuna getirilirken, ilk savunmayı Seda Selek yaptı.

'KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR VERİLMESİ GEREKİR' 

Suçlamaları reddeden Selek, haberin yayına verilmesi konusunda söz sahibi olmadığımı belirterek, "Bu durum ortadayken, gözaltına alınmam ve aleyhime ağır adli kontrol tedbirlerine hükmedilmesi sonrasında hakkımda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi gerektiği açıktır. Buna karşın hakkımda iddianame düzenlenmesinin ne anlama geldiğinin takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Selek, savunmasını şu ifade ifadelerle noktaladı:

"Rejiden kulağıma söylenene ve yayınlanana kadar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın açıklamasında dile getirdiği hususlara dair, bu davanın da müştekisi konumunda olan S.B. ile gazeteci Barış Pehlivan arasındaki röportajın haberleştirildiğini ve yayına sokulacağını bilmemekteydim. Sonuç olarak, şahsıma atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Bu suçları işleme kastıyla hareket etmediğim açık olup, beraatımı ve hakkımdaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep ediyorum."

'GAZETECİLİK REFLEKSİYLE KAYDI YAYINLADI'

Selek ve avukatının ardından savunma yapan Kürşat Oğuz, Barış Pehlivan’ın, bilirkişi S.B. İle telefon konuşmasına şahit olunca tamamen gazetecilik refleksiyle konuşmayı kayıt altına aldığını belirterek, "Bu kaydı yayınlamasak bile haberi yapılacaktı ama söylediği hiçbir şeyi atlamamak için kayıt yaptım. Hiçbir şekilde üzerinde oynamadan kaydı Suat Toktaş’a gönderdim. Suat Toktaş da yine gazetecilik refleksiyle kaydı yayınladı" dedi.

Oğuz, "Bilirkişiyi etkileme suçlaması da gerçeği yansıtmıyor çünkü zaten yazılmış bir rapordu" ifadelerini de kullandı.

'İDDİALARI SORMAK İSTEDİM'

Oğuz ve avukatından sonra Barış Pehlivan savunmasına başladı.

İddianamede bilirkişiyle yapılan görüşmenin tutanağının yer almadığını belirten Pehlivan maksadının haber atlamak olduğunu ve gazetecilik refleksiyle hareket ettiğini söyledi.

Pehlivan, "Bir siyasetçinin, bir bilirkişi hakkında böylesi iddialarda bulunması bu topraklarda yaşamış herkesin dikkatini çekmelidir. Benim de bir gazeteci olarak, o siyasetçinin iddialarını ciddiye almak ve bu çarpıcı tezlerini muhatabına sormak gibi bir görevim var. Ekrem İmamoğlu’nun basın toplantısı bitti. Ben de ilgili bilirkişiye hakkındaki iddiaları sormak istedim. Bunun için kendisine ulaştım ve sorularımı sordum" diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını açıkladığı bilirkişi ile yaptığı görüşmeyi yayınladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Barış Pehlivan, 28 Ocak akşamı Halk TV binasına gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Aynı akşam Halk TV programcıları Seda Selek ve Serhan Asker hakkında da gözaltı kararı verilmişti.

Pehlivan ve Selek bir gecelik gözaltının ardından 29 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde savcılık ifadesinin alınması için sevk edilmişti.

Gazetecilerin savcılık ifadesi sonrası Halk TV programcısı Kürşad Oğuz ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da ifadelerinin alınması için Çağlayan Adliyesi’ne getirilmişti.

'Kayda Alınan Konuşmaların Basın, Yayın Yoluyla Yayınlanması' ve Yargı Görevini Yapanı Etkileme' iddiası üzerine terör bürosunda savcıya ifade veren Seda Selek ve Serhan Asker adli kontrol ile serbest bırakılmış; Pehlivan, Oğuz ve Toktaş ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Toktaş, 'kaçma, saklanma ve delilleri yok etme şüphesi görüldüğü' iddiasıyla tutuklanmıştı.

Pehlivan ile Oğuz, 3 gün karakolda imza ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

İddianameden

İddianamede, Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz hakkında “Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Yargı Görevini Yapanı Etkileme, Kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması” suçundan 6 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

 

"GAZETECİLİĞE" TOPLAM 55 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Suat Toktaş 33 gündür Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuluyor. Gazeteciliğin yargılanacağı davada Suat Toktaş ile 4 gazeteci hakkında hazırlanan iddianamede, toplam 55 yıl hapis cezası isteniyor.

"KEŞKE BİLİRKİŞİ GELSEYMİŞ BURAYA"

Keşke bilirkişi de gelseymiş buraya ama gelmedi. Savcının ve müştekinin iddiasına göre ben kendimi tanıttıktan sonra zorla konuşturmuşum bilirkişiyi. İddianameye konulmayan telefon görüşmesinde benimle konuşmak istemediğine dair bir irade beyanı yok. İstemediği şey konuşmak değil Halk TV stüdyosunda ağırlanmak istemediğini söylüyor.

"BİLİRKİŞİ 4 KEZ KUSURA BAKMA 2 DEFA TEŞEKKÜR EDERİM DEDİ"

Baskıcı bir üslûpla konuştuğum iddia ediliyor. Öyle olsa bilirkişi bana 4 kez kusura bakmayın, 2 kez de teşekkür eder miydi?
Bir iddia da benim bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs ettiğim ve aleyhinde kamuoyu yaratmak istediğim iddiası… Geçmişte yazılıp teslim edilen bir bilirkişi raporunu etkileyemem. Bu iddia kadüktür.

ÇÖZÜMLEME TUTANAĞINDA BARIŞ PEHLİVAN YERİNE BARIŞ TERKOĞLU ADI YAZILMIŞ!

Bilirkişi ile yaptığım çözümleme tutanağında benimki yerine Barış Terkoğlu’nun adının yazılması hukuksuzluğuna ve ciddiyetsizliğe girmiyorum. Melih Gökçek ve Hamza Dağ gibi isimlerin bu konuşmayı sosyal medyada yayınlamalarına hiçbir şey denilmemesine de bir şey demeyeceğim.

11.00-BARIŞ PEHLİVAN HAKİM KARŞISINDA

Bilirkişi ile telefonda görüşen Barış Pehlivan hakim karşısında. Pehlivan'ın 14 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

10.43- BU DAVA GAZETECİLİĞE AÇILMIŞ BİR DAVA

Kürşad Oğuz savunmasında: "Bu davayı kendime açılmış değil gazeteciliğe açılmış bir dava olarak görüyorum ve çocuğum için endişeliyim. Hakkında pek çok suçlama yapılan bilirkişinin konuşmasını habercilik saikiyle ve bir yanlış yapmamak için kaydettim. Kaydedilen kişi de konuşmanın bir gazeteci tarafından yapıldığını biliyordu." ifadelerini kullandı.

10.35- KÜRŞAD OĞUZ SAVUNMA YAPIYOR

Bilirkişi davasında Seda Selek'in savunmasının ardından Kürşad Oğuz savunmasını yapıyor.

10.30- SUAT TOKTAŞ ADLİYEDE

Sabah 09.30'da Halk TV GYY'si Suat Toktaş yokluğunda başlayan duruşmada Seda Selek'in ifadesi tamamlanmıştı. Son bilgilere göre Toktaş'da adliyeye getirildi.

10.04- SEDA SELEK'İN SAVUNMASI BİTTİ

Halk TV programcısı Seda Selek'in mahkemedeki savunması bitti. Selek hakkında 9 yıl hapis talep ediliyor.

CHP'Lİ VEKİLLER DESTEĞE GELDİ

Duruşmanın görüleceği salonunun önünde büyük bir kalabalık var. CHP'li vekiller de Halk TV Gazetecilerinin yargılanacağı duruşma için desteğe geldiler.

09.45- BÜYÜK SALON TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkemenin görüleceği salonun küçüklüğü nedeni ile büyük bir salon talep edildi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Büyük katılımın olduğu mahkeme küçük bir salonda görülmeye başlandı. 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmaya, salonun küçüklüğü nedeniyle çok sayıda gazeteci giremedi.

09.40- DURUŞMA BAŞLADI

Gazetecilerin bilirkişi davası başladı. Duruşma Suat Toktaş'ın yokluğunda başladı. Toktaş'ın duruşma için adliyeye getirilmek üzere yolda olduğu bilgisi edinildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği bilirkişi ile ilgili yayın nedeniyle açılan Halk TV davasında bugün duruşma günü.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülüyor.

Duruşma için siyasi partiler, gazeteciler, meslek örgütlerinin de aralarında bulunduğu büyük bir kalabalık Çağlayan'da.

"GAZETECİLİĞE" TOPLAM 55 YIL HAPİS İSTENİYOR!

Suat Toktaş 34 gündür Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuluyor. Gazeteciliğin yargılanacağı davada Suat Toktaş ile 4 gazeteci hakkında hazırlanan iddianamede, toplam 55 yıl hapis cezası isteniyor.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca düzenlenip Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Sorumlu Müdür Serhan Asker, Programlar Koordinatörü Kürşad Oğuz, Programcı Barış Pehlivan ve sunucu Seda Selek için hapis cezaları istendi.

Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz’a "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, yargı görevini yapanı etkileme, kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması" suçlamalarıyla 6 yıldan 14 yıla kadar, Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker hakkında ise "kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması, yargı görevini yapanı etkileme" suçlamasıyla 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.




Bu haber 124 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 32 26 1 5 82 31 83 +51
2 Fenerbahçe 32 23 3 6 80 32 75 +48
3 Samsunspor 33 17 10 6 50 38 57 +12
4 Beşiktaş 32 15 7 10 49 32 55 +17
5 Başakşehir FK 32 15 11 6 54 45 51 +9
6 Eyüpspor 33 14 11 8 49 41 50 +8
7 Göztepe 32 12 10 10 53 40 46 +13
8 Trabzonspor 32 12 10 10 53 40 46 +13
9 Kasımpaşa 32 10 9 13 54 56 43 -2
10 Konyaspor 33 12 14 7 41 45 43 -4
11 Antalyaspor 32 12 13 7 35 55 43 -20
12 Gaziantep FK 32 12 14 6 41 45 42 -4
13 Kayserispor 32 10 11 11 40 50 41 -10
14 Çaykur Rizespor 32 12 16 4 38 50 40 -12
15 Alanyaspor 32 9 15 8 37 48 35 -11
16 Sivasspor 33 9 17 7 44 57 34 -13
17 Bodrum FK 32 9 16 7 24 37 34 -13
18 Hatayspor 32 4 21 7 35 66 19 -31
19 Adana Demirspor 32 2 26 4 28 79 2 -51
Takım O G M B A Y P AV
1 Kocaelispor 37 20 8 9 64 40 69 +24
2 Gençlerbirliği 37 18 8 11 52 34 65 +18
3 Fatih Karagümrük 37 18 10 9 53 35 63 +18
4 İstanbulspor 37 19 14 4 64 38 61 +26
5 Erzurumspor FK 37 18 12 7 52 31 61 +21
6 Bandırmaspor 37 16 8 13 50 44 61 +6
7 Iğdır FK 37 16 11 10 56 31 58 +25
8 Boluspor 37 16 11 10 59 40 58 +19
9 Amed SK 37 14 8 15 43 33 57 +10
10 Çorum FK 37 14 11 12 49 42 54 +7
11 Ümraniyespor 37 14 12 11 48 41 53 +7
12 Esenler Erokspor 37 13 11 13 53 48 52 +5
13 Keçiörengücü 37 14 14 9 59 49 51 +10
14 Pendikspor 37 13 15 9 44 49 48 -5
15 Sakaryaspor 37 12 13 12 46 54 48 -8
16 MKE Ankaragücü 37 13 18 6 47 48 45 -1
17 Manisa FK 37 13 18 6 49 52 45 -3
18 Şanlıurfaspor 37 11 19 7 45 54 40 -9
19 Adanaspor 37 7 21 9 32 68 30 -36
20 Yeni Malatyaspor 37 0 37 0 14 148 21 -134
Takım O G M B A Y P AV
1 Sarıyer 34 25 2 7 80 22 82 +58
2 Batman Petrolspor 34 26 6 2 64 24 80 +40
3 GMG Kastamonuspor 34 19 3 12 57 29 69 +28
4 Adana 01 Futbol Kulübü 34 19 7 8 62 30 65 +32
5 Altınordu 34 16 7 11 57 35 59 +22
6 Beykoz Anadolu 34 15 11 8 47 46 53 +1
7 İskenderunspor A.Ş. 34 13 10 11 49 38 50 +11
8 1461 Trabzon FK 34 13 13 8 44 37 47 +7
9 Fethiyespor 34 11 13 10 32 40 43 -8
10 24Erzincanspor 34 10 13 11 45 52 41 -7
11 Kırklarelispor 34 10 14 10 42 44 40 -2
12 Sincan Belediye Ankaraspor 34 10 15 9 44 40 39 +4
13 İnegölspor 34 10 13 11 42 51 38 -9
14 Kepezspor FAŞ 34 9 16 9 37 46 36 -9
15 Isparta 32 Spor 34 7 15 12 33 51 33 -18
16 Karaköprü Belediyespor 34 7 19 8 39 52 29 -13
17 Altay 34 10 20 4 33 64 25 -31
18 Hes İlaç Afyonspor 34 0 33 1 6 112 5 -106
Takım O G M B A Y P AV
1 Bursaspor 30 21 2 7 64 17 70 +47
2 Karşıyaka 30 18 6 6 56 28 60 +28
3 Muş Spor Kulübü 30 16 4 10 48 24 58 +24
4 Belediye Kütahyaspor 30 17 6 7 57 37 58 +20
5 Düzcespor 30 16 6 8 40 27 56 +13
6 Silifke Belediye Spor 30 14 9 7 51 36 49 +15
7 Anadolu Üniversitesi 30 13 9 8 39 32 47 +7
8 Artvin Hopaspor 30 10 11 9 26 30 39 -4
9 Tokat Bld Plevnespor 30 7 13 10 27 32 31 -5
10 Kahramanmaraşspor 30 8 16 6 28 39 30 -11
11 Bulvarspor 30 7 14 9 35 58 30 -23
12 Kırşehir Futbol SK 30 7 15 8 26 48 29 -22
13 Bornova 1877 30 6 14 10 36 53 28 -17
14 23 Elazığ Futbol Kulübü 30 5 14 11 18 31 26 -13
15 Kuşadasıspor 30 7 20 3 25 51 24 -26
16 Ergene Velimeşe 30 6 19 5 17 50 23 -33
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 09/05/2025 Başakşehir FK vs Fenerbahçe
 09/05/2025 Gaziantep FK vs Alanyaspor
 10/05/2025 Eyüpspor vs Kasımpaşa
 10/05/2025 Konyaspor vs Çaykur Rizespor
 10/05/2025 Trabzonspor vs Galatasaray
 11/05/2025 Sivasspor vs Bodrum FK
 11/05/2025 Beşiktaş vs Adana Demirspor (H:1)
 11/05/2025 Göztepe vs Hatayspor (H:1)
 12/05/2025 Kayserispor vs Antalyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 10/05/2025 Adanaspor vs Boluspor
 10/05/2025 Bandırmaspor vs Pendikspor (H:1)
 10/05/2025 Fatih Karagümrük (H:1) vs Iğdır FK
 10/05/2025 İstanbulspor vs Çorum FK (H:1)
 10/05/2025 MKE Ankaragücü vs Amed SK (H:1)
 10/05/2025 Sakaryaspor vs Esenler Erokspor (H:1)
 10/05/2025 Şanlıurfaspor vs Erzurumspor FK
 10/05/2025 Ümraniyespor (H:1) vs Manisa FK
 10/05/2025 Yeni Malatyaspor vs Gençlerbirliği
 11/05/2025 Kocaelispor vs Keçiörengücü (H:1)
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2025 Batman Petrolspor 2 - 0 24Erzincanspor
 03/05/2025 İskenderunspor A.Ş. 0 - 1 Sarıyer
 03/05/2025 Karaköprü Belediyespor 5 - 1 Isparta 32 Spor
 03/05/2025 Beykoz Anadolu 1 - 2 GMG Kastamonuspor
 03/05/2025 Adana 01 Futbol Kulübü 4 - 2 İnegölspor
 03/05/2025 Fethiyespor 0 - 4 Sincan Belediye Ankaraspor
 03/05/2025 Altınordu 3 - 0 Afyonspor Kulübü
 03/05/2025 Altay 3 - 0 Kırklarelispor
 02/05/2025 1461 Trabzon FK 0 - 0 Kepezspor FAŞ
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 26/04/2025 Artvin Hopaspor 7 - 2 Bulvarspor
 26/04/2025 Muş Spor Kulübü 3 - 0 Anadolu Üniversitesi
 26/04/2025 23 Elazığ Futbol Kulübü 1 - 1 Kuşadasıspor
 26/04/2025 Bornova 1877 1 - 0 Kırşehir Futbol SK
 26/04/2025 Karşıyaka 2 - 0 Bursaspor
 26/04/2025 Tokat Bld Plevnespor 3 - 1 Silifke Belediye Spor
 26/04/2025 Düzcespor 2 - 2 Belediye Kütahyaspor
 26/04/2025 Ergene Velimeşe 2 - 1 Kahramanmaraşspor

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI